Välkommen till Update!

Update är en förening för alla datorintresserade studenter/anställda vid Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Vi är till för dig som gillar att hålla på med datorer i alla deras former – hårdvara, mjukvara, modernt som gammalt, olika datorarkitekturer, Unix/Linux, fleranvändarsystem, programmering, med mera.

Vi har en lokal (kallad T-salen) på Polacksbacken där man kan umgås, dricka kaffe, äta mat, lyssna på musik, plugga och mycket annat – och givetvis hålla på med datorer. På våra terminaler kan man antingen logga in på Updates egna eller IT-institutionens servrar, och det finns plats i vår eminenta orangebruna soffa för den som har egen laptop med sig.

Update ordnar också föreläsningar, utställningar och olika projekt och innehar en stor samling nya och historiska datorer, komponenter, dokumentation och mjukvara.

Utställning - Maskinen som uppfann nutiden
Vi i datorföreningen Update ställer den 10-28 april ut datorer från olika epoker och visar exempel på hur datorns form och användningsområden har förändrats genom 80 års teknisk utveckling. Det kommer också finnas möjlighet att testa gamla dataspel.

Det kommer vara en invigning den 10 april 18:00, med föredrag som börjar kl 18:30 på Folkrörelsearkivet, S:t Olofsgatan 15. Sedan är utställningen öppen varje vardag fram till 28 april.

Folkrörelsearkivets öppettider: Måndag 13-16, Tisdag 10-18, Onsdag 10-16, Torsdag 10-16, Fredag 9-12

Mer information om föreningen och våra aktiviteter hittar du på Updates wiki.

Vill du donera hårdvara, böcker eller annat datorrelaterat, se Kontaktsidan.

Vill du bli medlem i Update, läs mer här!