User Tools

Site Tools


anteckningar:stingdagen

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
anteckningar:stingdagen [2016/08/27 15:28]
bjarni
anteckningar:stingdagen [2019/08/31 15:32] (current)
bjarni
Line 4: Line 4:
  
 Här samlar vi information om vad vi gjort under tidigare Stingdagar och planer inför kommade Stingdagar. Här samlar vi information om vad vi gjort under tidigare Stingdagar och planer inför kommade Stingdagar.
 +
 +=== Följande skrev Bjarni efter Sting 2019: ===
 +
 +  * Vi bjöd på [[vafflor|våfflor]] och demade orgeln, och inget annat. Båda sakerna var mycket populära.
 +
 +  * Vi började ställa upp vid 09:30, när vi fått veta var vi skulle stå, och diskuterat till oss en bättre plats. Vi var inte färdiga till 10:00, när det officiellt började.
 +
 +  * Vi var bara tre personer, och det var för lite. En person är helt upptagen med att servera våfflor, och om en person behöver gå iväg för att hämta eller köpa något (vilket alltid har hänt hittills) är bara en person ledig för att prata med besökarna.
 +
 +  * Vi gjorde omkring 100 våfflor, ungefär 10 liter smet. Smeten hade vi i 1,​5l-läskflaskor,​ och det funkade bra. Smeten tog slut vid 12, men kön tog slut samtidigt. Tre korvar sylt gick åt, och 2l grädde hade gått åt om vi hade vispat mer.
 +
 +  * Det hade varit bra att göra det extra tydligt för Sting att vi verkligen behöver ström och att det bildas kö vid vårat bord, berätta hur vi har löst det tidigare år och kanske skriva till Sting innan Stingdagen och kolla att det kommer att ordna sig. Iår fick vi ström sent, delade säkring med andra (men säkringen gick inte!), och fick lov att flytta vårt bord som hade blivit placerat mitt i raden och dessutom inte på den plats det hade på kartan.
 +
 +  * Vi skyltade bara med logo-skylten och en affisch på sidan av orgeln. Det fanns även flygblad. Mer än detta skulle vara bättre.
 +
 +  * Vi blev mycket törstiga. Vi skulle ha haft med oss vatten. Även vikter för tallrikar och servetter behövdes.
 +
 +
 +=== Följande skrev Bjarni efter Sting 2017: ===
 +
 +  * Vi bjöd på våfflor, kaffe och saft, men hade i övrigt ingen aktivitet alls.
 +
 +  * Vi började ställa upp kort innan informationsmötet,​ som en av oss gick på medans de andra fortsatte rigga. Vi var inte riktigt färdiga när folk började komma, delvis för att vi spenderade en massa tid på att leta efter våra försvunna dunkar. Totalt riggade vi upp i kanske en och en halv timme, fem personer.
 +
 +  * Vi tog ut den lilla soffan, men inget tält. Vi hade ingen NE-man, men det var på grund av ork. Det hade varit roligt.
 +
 +  * Skyltning var enbart vår logo-skylt och gatuprataren med två små affischer. Det syntes väldigt lite vad vi är för förening. Vi borde lägga till en bräda högst upp på logo-skylten med texten "​Datorföreningen",​ samt i god tid designa och trycka mer affischer, och ordna ett sätt att sätta upp dem vid bordet.
 +
 +  * Vi gjorde tio liter våffelsmet dagen innan. Stingdagen höll på 10-13, och smeten var slut klockan 12. Kön var då lång. Vi hade kunnat skänka ut åtminstone fem liter till. Saft gick åt en flaska. Kaffe gick åt ett par kannor. Vi fick många mycket positiva ord från besökarna.
 +
 +  * Vi fick egen fas av fix, och bytte till oss platsen närmast elskåpet. Det funkade bra. Vi använde våran egen sladdvinda med säkring för säkerhets skull. Säkringen gick aldrig.
 +
 +  * Vi fick två medlemmar som betalade på plats, och tre personer som skrev upp sig på intresselistan.
  
  
Line 9: Line 42:
  
   * Det enda vi gjorde iår var att bjuda på våfflor och skylta lite, samt spela NE-mannen.   * Det enda vi gjorde iår var att bjuda på våfflor och skylta lite, samt spela NE-mannen.
 +
   * Vi var där en halvtimme innan informationsmötet,​ 08:30 alltså, men hann inte rigga färdigt förrän cirka 10:15, en kvart efter att det börjat officiellt. Den mesta tiden gick åt till det synnerligen dåliga tältet.   * Vi var där en halvtimme innan informationsmötet,​ 08:30 alltså, men hann inte rigga färdigt förrän cirka 10:15, en kvart efter att det börjat officiellt. Den mesta tiden gick åt till det synnerligen dåliga tältet.
 +
   * Tältet vi hade köpt gick omedelbart sönder när vi ställde upp det, så det blev inget tält alls. Det funkade bra ändå. Vi kanske ska skita i tältet helt. Vi hade en soffa i alla fall.   * Tältet vi hade köpt gick omedelbart sönder när vi ställde upp det, så det blev inget tält alls. Det funkade bra ändå. Vi kanske ska skita i tältet helt. Vi hade en soffa i alla fall.
 +
   * Det gick åt tre bunkar våffelsmet. Per bunke användes: tre paket pulver (Coops, totalt 402g per paket) och 500g smör. Vi hade utan problem kunnat göra av med fyra bunkar smet. 2l grädde räckte inte. Minst tre burkar sylt om 800g gick åt; eventuellt var det fyra.   * Det gick åt tre bunkar våffelsmet. Per bunke användes: tre paket pulver (Coops, totalt 402g per paket) och 500g smör. Vi hade utan problem kunnat göra av med fyra bunkar smet. 2l grädde räckte inte. Minst tre burkar sylt om 800g gick åt; eventuellt var det fyra.
 +
   * Det blev slut på smet under dagen. Vi måste skärpa oss med att genast göra ny smet när den första bunken tar slut, medans vi har den andra kvar att grädda våfflor av under tiden.   * Det blev slut på smet under dagen. Vi måste skärpa oss med att genast göra ny smet när den första bunken tar slut, medans vi har den andra kvar att grädda våfflor av under tiden.
 +
   * Säkringen gick ett par gånger fast vi hade en egen fas på 16A. Men det gick bra, vi kunde återställa den själva.   * Säkringen gick ett par gånger fast vi hade en egen fas på 16A. Men det gick bra, vi kunde återställa den själva.
 +
   * Våfflor drog precis som förra året enormt mycket människor – det var lång kö större delen av tiden och mycket positiv stämning. NE-mannen drog också en del uppmärksamhet. De vanligaste frågorna var "Har ni våfflor?",​ "Vad ska man göra för att få en våffla?",​ "Vad kostar våfflorna?",​ samt "Vad är det för röst som ropar ut?". Lidbjork fick komplimanger för sin förstärkare och högtalare.   * Våfflor drog precis som förra året enormt mycket människor – det var lång kö större delen av tiden och mycket positiv stämning. NE-mannen drog också en del uppmärksamhet. De vanligaste frågorna var "Har ni våfflor?",​ "Vad ska man göra för att få en våffla?",​ "Vad kostar våfflorna?",​ samt "Vad är det för röst som ropar ut?". Lidbjork fick komplimanger för sin förstärkare och högtalare.
 +
   * Trots mycket synlighet var det som förut få personer som egentligen var intresserade av Update bortom våfflorna, men det hade vi ju räknat med. Vi fick dock ett par nya medlemmar, och ett par till personer verkade intresserade,​ så vi kanske får se dem i t-salen.   * Trots mycket synlighet var det som förut få personer som egentligen var intresserade av Update bortom våfflorna, men det hade vi ju räknat med. Vi fick dock ett par nya medlemmar, och ett par till personer verkade intresserade,​ så vi kanske får se dem i t-salen.
  
anteckningar/stingdagen.1472304537.txt.gz · Last modified: 2016/08/27 15:28 by bjarni