User Tools

Site Tools


start

Välkommen till Datorföreningen Update!


Update är en förening för alla datorintresserade i Uppsala och hela världen. Vi är till för dig som gillar att hålla på med datorer i alla deras former – hårdvara, mjukvara, modernt som gammalt, stort som litet, olika datorarkitekturer, Unix/Linux, fleranvändarsystem, programmering, med mera.

Vi har en lokal på Polacksbacken där vi umgås, pluggar och pysslar med datorer.

Vi har också egen datordrift i T-salen och i en datorhall i samma byggnad.

Update driver också diverse projekt, bland annat föreläsningar, utställningar, och en medlemstidning.

Varje månad går vi ut och äter tillsammans, och minst en gång i månaden anordnas en så kallad torsdagsverkstad då vi träffas i T-salen och jobbar med våra hobbyprojekt.

I våra lokaler på Polacksbacken finns också en omfattande samling av datorutrustning, dokumentation, och mjukvara som spänner från idag tillbaka till 1960-talet.

För att kontakta oss, skriv till vår epostlista update@update.uu.se, besök oss i T-salen på Lägerhyddsvägen 2, eller titta in i vår IRC-kanal #update på EFnet (se Kort IRC-howto om du inte är bekant med IRC).

Upcoming events

2021/10/06 18:00 - 21:00: Onsdagsmöte

Location: irc://irc.efnet.org/#update
Första onsdagen i varje månad går vi ut och äter middag tillsammans. Vart vi går brukar diskuteras på vår mailinglista samt på efnet/#update. För nya medlemmar är onsdagsmötena ett utmärkt sätt att lära känna de andra medlemmarna och träffa medlemmar som inte besöker T-salen så ofta. Man är givetvis välkommen att göra oss sällskap även om man inte är medlem i föreningen.

Past events

start.txt · Last modified: 2021/07/16 17:20 by zeltophil