"Arne" och "Alex P"


Bakgrunden är att en person hävdade i min gästbok att jag inte skulle vara för yttrandefriheten. Successivt blev anklagelserna mer och mer konkreta för att till slut mynna ut i en direkt anklagelse om att jag skulle vara en person som kallas "Alex P". Denna "Alex P" har skrivit falksa hemsidor i den nynazistiska organisationen Nationalsocialistisk Fronts (NSF) namn. "Arne" har också hotat mig på ett subtilt sätt genom att i en länk tydligt antyda att jag bor på Jutahusgatan och jobbar på apoteket i Eslöv, samt att jag kommer att börja jobba i Helsingborg. Lördag 16/6 fick jag dessutom två nattliga telefonsamtal som också är polisanmälda.
>Date: 17 Jun 2001 08:42:56 MDT
>From: Svartskjortan
>To: 
>Hej Fredrik.
>
>Det är jag som är "Arne". Jag har absolut inte ringt till dig mitt i natten
>och känner ingen som har gjort det heller.
>Att folk känner till dig är inte så konstigt eftersom jag fick reda på dig
>från andra.
>Att jag skulle vara "Alex P" är ett patetiskt påstående eftersom jag själv är
>vad du kallar "högerextremeist" jag har också bra kontakt med de som du
>inbillar dig har ett någon sorts "underrättelsetjänst". Så nej, de tror inte
>att "Arne" och "Alex P" är samma snubbe. Tyvärr för din skull antar jag, så du
>kan inte hota mig med dem. Jag säger inte att du direkt är "Alex P" men du har
>förmodligen något sorts finger med i det spelet, speciellt misstänkt är det
>eftersom du reagerar så kraftigt.
>
>MVH
>[Här angav han ett vanligt namn, Fredriks kommentar]
>"Arne"
Hej,

Nej jag tror inte heller att det var du som ringde mig mitt i natten. Däremot är jag säker på att det är du som är orsaken till att de här personerna ringde och störde mig, genom att du har kablat ut på andra ställen än i min gästbok att jag skulle vara "Alex P". Det är knappast en slump att de här två samtalen kom med fem minuters mellanrum, och dessutom mitt i natten!

Att du nu skriver mail till mig ser jag som en positiv vändning, eftersom det ger intrycket att du inser att du har gjort ett misstag och vill reda ut det. Jag vet inte om det är polisanmälningarna som stör dig, eller om du inser att du anklagar en oskyldig, men det är i alla fall positivt.

Tills du bevisar motsatsen kommer jag trots det att utgå från att du är en psykopat som har fått för sig att jag utgör ett hot mot dig. Dina inlägg följer ju ett tydligt mönster. Det börjar med lite lösa anklagelser utan någon som helst information. Sedan blir du successivt mer och mer precis för att slutligen komma med en direkt anklagelse. Det senaste steget tycks vara att du har gjort en hemsida där du fortsätter att hävda att jag är "Alex P" och där du även lämnar ut mitt telefonnummer och min adress.

Det börjar alltså med en diffus paranoia, och sedan bestämmer du dig för att jag är vänsterextremist. Lite senare kommer du över historien om "Alex P" och får för dig att jag är den skyldige. När jag så polisanmäler dig bestämmer du dig för att hämnas och skriver på hemsidor och i mail att jag är Alex P. Mönstret är ju hur tydligt som helst! Frågan är vilken ditt nästa drag blir. Extremhögern borde ju vid det här laget vara väl medvetna om att jag är oskyldig.

Alla uppgifter jag har sett dig nämna om mig hittills finns på min hemsida, utom en sak. Hur fan vet du att jag ska börja jobba i Helsingborg?

Om det mot förmodan skulle vara så att du är så korkad, naiv och blåägd att du på fullaste allvar tror att jag är "Alex P" på riktigt visar det tydligt vilka jävla idioter det finnns inom extremhögern! Du har aldrig funderat på att kolla upp dina anklagelser och ta reda på om de stämmer innan du börjar hota folk?

Tycker du inte själv det är underligt att någon hävdar att jag är "Alex P" när inte NSF vet vem han är? Så fort du lämnade den där länken till NSF:s sida skrev jag till dem och berättade om saken. Om du är inblandad i den här "ALex P"-historien tror jag de uppskattar all information jag har att komma med.

Ett tredje alternativ, som jag ser som mycket troligt, är att du själv ligger bakom signaturen "Alex P", och nu försöker hitta en syndabock så att ingen ska komma på att det var du.

Självklart reagerar jag kraftigt, och det är ju just för att jag är oskyldig. Den enda som tjänar på polisanmälan är ju den som är intresserad av att sanningen kommer fram, eller hur? Om det vore jag som låg bakom "Alex P", vad skulle jag ha att vinna på att det stod i en polisutredning att han var jag? Det fattar du väl själv att det beror på att jag är oskyldig som jag reagerar så hårt!

Polisanmälningarna ser jag dels som en försäkring - om någon försöker sig på att göra någonting mot mig finns de med och kommer att göra brottet större. Dels kommer de på sikt göra det lättare för mig att bevisa min oskuld. Kanske kommer jag till och med lyckas avslöja vem det är som håller på och anklagar mig för att vara "Alex P". Om anonymiteten försvinner kanske personen i fråga slutar förfölja mig.

De av mina vänner och bekanta som har läst ordväxlingen mellan dig och mig i min gästbok har alla kommit med kommentaren att "Han verkar ju inte riktigt klok, den där 'Arne'!"

Vad som kommer att hända nu är att jag kommer att publicera ditt mail och mitt svar på min hemsida. Två uppgifter kommer jag att utelämna om jag inte får ditt tillstånd att publicera dem, och det är ditt namn och din mailadress. Ditt brev kommer jag även att vidarebefordra till NSF, eftersom de kan tänkas vara intresserade av informationen. I några av de tänkbara scenarion jag uppmålar ovan är det ju du som ligger bakom "Alex P".

Varken jag eller NSF är ju intresserade av att jag ska bli anklagad för en annan persons handlingar. Jag för att jag är oskyldig, och NSF för att de vill ha tag i den riktige förövaren.

/Fredrik Bendz

Länk

För fortlöpande information om vad som händer angående anklagelserna att jag skulle vara "Alex P", se följande sida: http://www.bendz.net/fredrik/alex-p.html


Mi casa Tillbaks till Fredrik Bendz hemsida
File created: June 18, 2001

© Fredrik Bendz
S-mail :  here
E-mail :